Hollandi põllumehed kogunevad traktoritega Haagi meelt avaldama

Copy
Protestivad Hollandi põllumehed. Foto on illustreeriv.
Protestivad Hollandi põllumehed. Foto on illustreeriv. Foto: PETER DEJONG/AP/Scanpix

Hollandi põllumehed võtsid täna hommikul traktoritega suuna Haagi poole, et võimude raskemasinate keeldu trotsides kavandatavate nitraadikärbete vastu meelt avaldada.

Tuhanded farmerid kogunevad ühte Haagi parki, samal ajal on kavas ka ühenduse Extinction Rebellion keskkonnaaktivistide protestiaktsioon.

Võimud on paigutanud sõjaväeveokid teeristidele, et takistada traktoritega kesklinna sõitmist.

Hollandis on kolmapäeval kohalikud valimised ning kaudselt valitakse ka parlamendi ülemkoda. Tulemused võivad mõjutada nitraadireostuse vähendamise ettepanekut.

Rotterdami ringhääling Rijnmond näitas kaadreid laupäeva hommikul teel Haagi poole üle Erasmuse silla vuravatest traktorites.

Farmerite viha nitraadikärbete vastu on levinud Hollandist teistesse Euroopa riikidesse. Nädala eest avaldasid põllumehed sadade traktoritega meelt Belgia pealinnas Brüsselis.

Hollandi valitsus on seda meelt, et loomakasvatuse, transpordi ja tööstuse nitraadireostust tuleb looduspiirkondade läheduses oluliselt vähendada.

Koalitisoonivalitsusel on plaan kärpida nitraatide kasutamist 2030. aastaks 50 protsendi võrra. Ministrite sõnul on see vältimatu, et parandada õhu, maa ja vee kvaliteeti, kuid see tähendab, et kõik farmerid ei saa senist tegevust jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles