PIIRSALU JA KOTJUH UKRAINAS Ukraina kaitsenõukogu juht: Venemaa teeks targalt, kui viiks pealinna Moskvast 4000 kilomeetrit itta (5)

Copy
Oleksii Danilovi sõnul kardab Ukraina, et Venemaa üritab jälle üle nende pea Läänega kokku leppida Ukraina jaoks ebasoodsas rahuleppes ning kutsus üles Läänt mitte kordama mineviku vigu.
Oleksii Danilovi sõnul kardab Ukraina, et Venemaa üritab jälle üle nende pea Läänega kokku leppida Ukraina jaoks ebasoodsas rahuleppes ning kutsus üles Läänt mitte kordama mineviku vigu. Foto: Dmitri Kotjuh

Sõja ideaalne lõpptulemus oleks, kui Venemaa koliks pealinna Moskvast Krasnojarskisse, üles intervjuus Postimehele Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksii Danilov.

«Venemaa teeks õigesti, kui nad koliksid oma pealinna Kõzõl-Jari,» ütles Danilov. Kõzõl-Jariks kutsusid mongolid kohta, kuhu venelased rajasid 17. sajandil Krasnojarski. Krasnojarsk on Ida-Siberi suurim linn, mis asub Moskvast 4000 kilomeetrit ida poole.

«Venemaa kui Kuldhordi järglastel oleks loomulik omada pealinna seal. Neil pole midagi teha Euroopas. Nad ei kuulu Euroopa rahvaste perre. See [et Venemaad peetakse Euroopa riigiks] on üks peamiseid vigu, mida Läänes tehakse. Nad on Aasia riik,» rääkis Danilov.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles