Raport: Iisraeli vanglad traumeerivad Palestiina lapsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina lapsed.
Palestiina lapsed. Foto: SCANPIX

Enamik sadadest Palestiina lastest, kes Iisraeli vanglatesse satuvad, kannatavad vabanemise järel õudusunenägude, voodimärgamise ja ärevuse all, selgus ühenduse Save the Children teisipäeval avaldatud raportist.

Heategevusorganisatsiooni sõnul on Iisrael alates 2000. aastast Jordani jõe okupeeritud läänekaldal pidanud kinni üle 8000 Palestiina lapse ning viinud isegi vaid 12-aastasi lapsi sõjakohtu ette. Enamikke neist kahtlustati kivide pildumises.

Üheksakümmend kaheksa protsenti kinnipeetud lastest teatasid, et kannatasid Iisraeli sõdurite füüsilise või verbaalse vägivalla all, ütles organisatsiooni programminõustaja Eyad al-Araj läänekaldal pressikonverentsil ja lisas, et see katsumus jättis peaaegu kõigile psühholoogilised armid.

«Enam kui 90 protsenti nendest lastest kannatas traumajärgse stressi all,» ütles Araj.

Raporti tulemused tuginesid küsitlusel 292 alla 18-aastase lapse seas, kelle Iisrael on kinni pidanud ja vabastanud.

Mullu võeti vahi alla 2301 last, mis näitab võrreldes 2010. aasta 3470 lapsega langust, selgub Palestiina ühenduse Defence for Children International (DCI) andmetest.

Praegu on Iisraeli vanglates 170 alaealist palestiinlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles