Briti luure: pool Wagneri vangidest võitlejatest on hukkunud

BNS
Copy
Ukraina vägede poolt kinni võetud Vene erasõjafirma Wagner liige ja endine vang ülekuulamisruumis Bahmuti lähistel 12. märtsil 2023.
Ukraina vägede poolt kinni võetud Vene erasõjafirma Wagner liige ja endine vang ülekuulamisruumis Bahmuti lähistel 12. märtsil 2023. Foto: Sergey Shestak / AFP / Scanpix

Praeguseks on hukkunud umbes pool Wagneri eraväkke värvatud ja Ukrainasse võitlema saadetud vangidest, kirjutas portaal Unian viitega Suurbritannia luure hinnangule.

Wagneri asutaja Jevgeni Prigožin on leidnud uued värbamiskanalid, kuid tõenäoliselt see Venemaad ei aita.

«Umbes pool vangidest, kelle Wagneri eravägi on Ukrainasse juba saatnud, on tõenäoliselt langenud ja uued värbamiskanalid süüdimõistetute kaotust ilmselt ei korva. Keelu pikendamisel on Prigožin nähtavasti sunnitud pealetungi haaret või Ukraina operatsioonide ägedust vähendama,» säutsus Briti kaitseministeerium Twitteris.

Briti luure oletab, et viimastel nädalatel on Prigožin seoses vaidlustega Venemaa kaitseministeeriumi juhtkonnaga kaotanud ligipääsu Venemaa vanglatele.

Märgitakse, et pärast seda hakkas Prigožin oma väkke palgasõdureid värbama spordikeskustest ja keskkoolidest. Märtsi algusest on Wagner loonud Venemaa värbamismeeskondi spordikeskustes vähemalt 40 paigas.

Lisaks pidasid maskis värbajad Moskva keskkoolides karjäärinõustamiskõnelusi, jagades küsimustikke «Noore sõdalase avaldus», et koguda huvitatud õpilaste kontaktandmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles