Kramatorski ajakirjanik: ukrainlastel on oma salarelv, millest venelased aru ei saa (1)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Valeria Pimkina, Ukraina ajakirjanik, Donetski oblast, Kramatorsk
Valeria Pimkina, Ukraina ajakirjanik, Donetski oblast, Kramatorsk Foto: Erakogu

Ukraina sõjarinde kõige tulisem punkt on juba mitu kuud Bahmuti linn, millest 25 kilomeetri kaugusel läänes asub Kramatorsk. Linnaelu ja oblasti sündmusi kajastatakse veebilehes Kramatorsk Post, mis oli nagu paljud teisedki Ida-Ukraina ajalehed enne venekeelne, kuid ilmub nüüd vaid ukrainakeelsena. Kramatorsk Posti ajakirjanik Valeria Pimkina rääkis Postimehele oma tööst vabatahtlikuna ja olukorrast kodulinnas, kuhu kostavad sõjamüra ja mürsuplahvatused.

Ukrainas on riigivõimusse kogu aeg suhtutud umbusuga, elanikkond on harjunud ise hakkama saama ning lootma tihedale suhtevõrgustikule. See on ka praeguse sõjategevuse üks nn salarelvi, millest totalitaarse Venemaa juhid ja elanikud aru ei saa. Sõja esimestest päevadest on vabatahtlikuna Kramatorskisse abi kohale vedanud ja aidanud seda kohapeal jagada ajakirjanik Valeria Pimkina.

Postimees võttis Pimkinaga ühendust, kui täiemahulise sõja algusest oli möödunud üle aasta, ning tundis huvi, kuidas tema ja ta kaaslinlased on vastu pidanud ning kui lootusrikas on ta tuleviku suhtes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles