Iraan teatas armuandmisest 22 000 protestide käigus vahistatule

Copy
Iraani naiste toetusmeeleavaldus Istanbulis 20. septembril 2022. aastal. Protestijad hoiavad käes kombluspolitsei poolt tapetud Mahsa Amini pilti, millest demonstratsioonid alguses said.
Iraani naiste toetusmeeleavaldus Istanbulis 20. septembril 2022. aastal. Protestijad hoiavad käes kombluspolitsei poolt tapetud Mahsa Amini pilti, millest demonstratsioonid alguses said. Foto: OZAN KOSE/AFP/Scanpix

Iraani kohtuvõimu juht Gholamhossein Mohseni Ejehi teatas esmaspäeval, et 22 000 inimest, kes vahistati islamivabariiki haaranud valitsusvastaste meeleavalduste käigus, on saanud armu.

Sõltumatud allikad ei ole teadet kinnitanud. Iraani riigimeedia on varem oletanud, et Iraani kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei võib meeleavaldustel vahistatutele armu anda.

Protestid, mis vallandusid mullu septembris pärast kombluspolitsei poolt kinni peetud 22-aastase kurditari Mahsa Amini surma, on viimastel kuudel vähenenud.

Ejehi ütles täna, et armu on saanud kokku 82 656 vangi ja süüdistuse saanut. Neist umbes 22 000 vahistati meeleavalduste ajal. Ejehi lisas, et armu saanud ei pannud toime vägivallakuritegusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles