Kuigi ei Ukraina ega Venemaa ole avalikustanud, kui palju nende sõdureid on langenud lahingutes Bahmuti linna pärast, viitavad vastaspoole kaotuste kohta esitatud hinnangud, et surma saab seal iga päev sadu võitlejaid.

Üheksa kuud kestnud lahing Donetski oblastis Bahmuti pärast on jätnud linna rusudesse ning kuigi Vene väed on Wagneri eraarmee eestvedamisel suutnud hõivata rajoonikeskuse idaosa, kontrollib Ukraina endiselt Bahmutka jõe läänekaldale jäävat poolt linnast, olles suutnud tõkestada ka Venemaa sissepiiramiskatsed.

«Wagneri ründeüksused tungivad peale mitmelt poolt, püüdes murda läbi meie vägede kaitsest ja liikuda edasi linna keskossa,» vahendas Ukraina kaitseministeerium esamaspäeval Telegramis maavägede ülema kindralpolkovnik Oleksandr Sõrskõi hinnangut olukorrale Bahmutis. «Ränkades lahingutes tekitavad meie kaitsjad vaenlasele märkimisväärseid kaotusi. Kõik vaenlase katsed linna vallutada lüüakse suurtükiväe, tankide ja muude tulirelvadega tagasi.»

Ööl vastu esmaspäeva tehtud pöördumises ütles Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi, et viimase nädalaga on Bahmutit kaitsvad üksused põhjustanud sissetungijatele raskeid kaotusi. «Vähem kui nädalaga alates 6. märtsist suutsime tappa ainuüksi Bahmuti sektoris üle 1100 vaenlase sõduri – need on Venemaale korvamatud kaotused, kaotused just seal, Bahmuti lähistel,» lausus riigipea.

Kommentaarid
Copy