Euroopa tõusis kõige kiiremini relvastuvaks piirkonnaks (1)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Viimase viie aasta tõusev täht maailma relvaäris on olnud Lõuna-Korea. Poola võttis 6. detsembril Gdynia sadamas vastu suure laadungi nende toodetud K2 tanke (pildil) ja K9 liikursuurtükke. Viimaseid on korealastelt soetanud ka Eesti. 
Viimase viie aasta tõusev täht maailma relvaäris on olnud Lõuna-Korea. Poola võttis 6. detsembril Gdynia sadamas vastu suure laadungi nende toodetud K2 tanke (pildil) ja K9 liikursuurtükke. Viimaseid on korealastelt soetanud ka Eesti. Foto: Imago/ScanPix

Euroopa riikide relvaimport kasvas viimase kümnendi jooksul peaaegu poole võrra ja mullune sõja-aasta tegi Ukrainast maailma kolmanda relvade sissetooja, selgub eile avaldatud Stockholmi Rahu-uuringute Instituudi (SIPRI) raportist.

SIPRI analüüs pealkirjaga «Trendid rahvusvahelises relvasiirdes, 2022» märgib, et Ukraina sõja mõju mullusele relvakaubandusele oli veel piiratud. Küll aga hakkab see märkimisväärselt tunda andma lähiaastail. Möödunud aastal esitasid Euroopa riigid hulgaliselt uusi relvastustellimusi, mida hakatakse nüüd järk-järgult täitma.

«See invasioon on tekitanud Euroopas märkimisväärse nõudluse kasvu relvade järele,» märkis SIPRI vanemteadur Pieter Wezeman uudisteagentuurile AFP.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles