Florida kuberner nimetas Vene-Ukraina sõda «territoriaalvaidluseks» (2)

BNS
Copy
Florida kuberner Ron DeSantis 10. märts 2023.
Florida kuberner Ron DeSantis 10. märts 2023. Foto: Jonathan Ernst

USA Vabariikliku Partei soosik ja nende võimalik USA presidendikandidaat 2024. aasta valimistel Florida kuberner Ron DeSantis esines hulga Ukraina-vastaste avaldustega, vahendab UNIAN.

Ukrainale antava abi suhtes kriitilisele Fox Newsi saatejuhile Tucker Carlsonile nimetas DeSantis Ukraina sõda «territoriaalvaidluseks».

Tema hinnangul ei ole sõjaline abi Euroopa riikide piiride julgeoleku kindlustamiseks USA huvides, tsiteerib The New York Times vabariiklaste tipp-poliitiku sõnu.

DeSantis arvustas oma avalduses ka teisi vabariiklasi, kes on pühendunud Ukraina abistamisele. Poliitik lisas, et tema hinnangul teeb Biden Ukraina heaks liiga palju ilma selgelt määratletud eesmärgita ning võtab ette samme, mis võivad kutsuda esile USA-Venemaa sõja.

«Kuigi USA-l on palju olulisi riiklikke huve – meie piiride kindlustamine, lahinguvalmisoleku kriisi ületamine meie sõjaväes, energiajulgeoleku ja -iseseisvuse saavutamine ning Hiina Kommunistliku Partei majandusliku, kultuurilise ja sõjalise tugevuse proovile panemine, takerduvad need üha enam Ukraina-Venemaa territoriaalvaidlusse,» ütles DeSantis.

DeSantis lisas: «Me ei saa eelistada sekkumist eskaleeruvasse sõtta välismaal oma kodumaa kaitsmisele, eriti kuna igal aastal sureb kümneid tuhandeid ameeriklasi üle meie lahtise piiri salakaubana sisse smugeldatud uimastite tõttu. Ja meie enda julgeoleku seisukohalt olulised relvavarud ammenduvad kiiresti.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles