Eksperdid: Vene hävitaja ja USA drooni kokkupõrge oli tõenäoliselt õnnetus (8)

Postimees
Copy
USA Euroopa väejuhatuse (EUCOM) avaldatud pildil on näha Venemaa SU-27 hävitajat, mida on pildistatud USA õhujõudude luurelennuki lähistel Läänemere kohal 2017. aastal.
USA Euroopa väejuhatuse (EUCOM) avaldatud pildil on näha Venemaa SU-27 hävitajat, mida on pildistatud USA õhujõudude luurelennuki lähistel Läänemere kohal 2017. aastal. Foto: Master Sgt. Charles Larkin Sr/ US European Command/AFP/Scanpix

Ekspertide hinnangul oli Musta mere kohal toimunud Venemaa Su-27 hävituslennuki kokkupõrge USA MQ-9 Reaper drooniga tõenäoliselt õnnetus. Kuna tegemist oli mehitamata õhusõidukiga, siis eeldatakse, et USA vastus on pigem leebe.

«Ma ei usu, et ükski piloot suudaks seda (ainult teise õhusõiduki propelleriga kokkupõrgata) tahtlikult teha, ilma et ta oma lennukit ja enda elu tõsiselt ohustaks,» seletas Clarke. «Nii et ma olen üsna veendunud, et tegemist on õnnetusega, kus Vene piloot oli liiga hoolimatu,» ütles Londoni ülikooli sõjauuringute külalisprofessor Michael Clarke BBC-le

«Ameeriklased reageerivad sellele üsna kiiresti teise drooni sinna saatmisega ja võib-olla seda turvama ka paar Ameerika lennukit,» arvas Clarke.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles