PIIRSALU JA KOTJUH DONBASSIS ⟩ Lahingukogemuseta sõdurid on Ukrainale idarindel tõepoolest probleem (1)

Copy
Territoriaalkaitseüksuste oskuste parandamiseks tehakse neile harjutusi otse rinde taga. Fotol Ukraina vabatahtlikud harjutavad lahinguolukorda Kreminna metsades, umbes kümne kilomeetri kaugusel rindest.
Territoriaalkaitseüksuste oskuste parandamiseks tehakse neile harjutusi otse rinde taga. Fotol Ukraina vabatahtlikud harjutavad lahinguolukorda Kreminna metsades, umbes kümne kilomeetri kaugusel rindest. Foto: Dmitri Kotjuh

Washington Post kirjutas teisipäeval, et Ukraina armeele on probleem lahingukogemuseta sõdurid, keda on suurte kaotuste tõttu järjest rohkem. Postimehe hinnangul on see tõepoolest kujunemas probleemiks, et hukkunud või haavatasaamise järel rivist välja langenud kogenud sõdurite asemel saadetakse Ida-Ukraina rindele, kus käivad praegu sõja kõige ägedamad lahingud, seni aktiivses lahingutegevuses mitte osalenud või värskelt mobiliseeritud sõdureid.

«Uute mobiliseeritute väljaõpe on väga halb. Kutid rääkisid, et enne siiasaatmist olid nad saanud tulistada vaid kaks salvetäit. Enamik meie viimase aja 200-sed ja 300-sed on hiljuti saadetud mobiliseeritud,» rääkis Postimehele ühe Bahmuti rindel sõdiva Ukraina üksuse kogenud sõjaväelane (Postimehele on tema täisnimi, kutsung ja üksus teada), kes peale raskelt haavata saamist tegeleb oma üksuses noorte sõdurite väljaõppe kiirtäiendamisega.

«Lasta korralikult ei oska. Lõksmiine (nn rastjaškad) ei oska teha. Minnakse vanadele positsioonidele, mille koordinaadid on orkidel (nii kutsuvad Ukraina sõdurid tihti Vene sõdureid — J.P.) kõik teada. No mine ja võta ometi uued positsioonid. Mitte midagi ei oska,» kirjeldas kogenud sõdur värskelt rindele saadetud Ukraina sõdureid. «Kahjuks maksavad nad selle eest eludega.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles