Austria politsei teatas suurenenud rünnakuohust Viini kirikutele (1)

Copy
Püha Stefani katedraal Viinis. Foto on illustratiivne.
Püha Stefani katedraal Viinis. Foto on illustratiivne. Foto: Leopold Nekula / VIENNAERPORT / Scanpix

Kohaliku politsei sõnul on tänane patrull ennetav meede ning kõrgendatud ohutase ei ole seotud kindla hoonega, vahendas Deutsche Welle. 

Viini politsei teatas patrullide arvu suurendamisest kirikute vastu suunatud üldise rünnakuohu tõttu. Austria avaliku julgeoleku direktoraat sai teateid võimalikust islamistliku motiiviga rünnakust, teatasid kohalikud julgeolekujõud.

«Te näete, et praegu patrullib suurem arv politseijõude erivarustusega,» kirjutas Viini politsei Twitteris. «Põhjuseks on mittespetsiifiline rünnakuoht kirikute vastu, tegemist on ennetava meetmega».

Viini politsei kutsus elanikke üles pilte ega videoid politseinikest mitte avaldama. 

«Relvastatud politseiametnikud on varustatud kuulikindlate kiivrite ja vestidega. Nad teevad järelevalvet ja kontrollivad ka liiklust,» ütles politsei pressiesindaja Markus Dittrich raadiojaamale Radio Wien.

Viini peapiiskopkonna pressiesindaja Michael Prüller ütles Associated Pressile (AP), et katoliku kirikud ei tundu olevat peamine sihtmärk.

«Meie ei tundu olevat mõjutatud,» ütles Prüller. «Kuigi politsei teavitas meid üldisest ohust, öeldi meile ka, et katoliiklastele ei ole otsest ohtu.»

Peapiiskopkond otsustas oma kirikud inimestele avatuna hoida ja peab kõik plaanipärased jumalateenistused, ütles pressiesindaja. AP sõnul oli Püha Stefani katedraal Viini kesklinnas rahvarohke. 

Austria päevaleht Kronen Zeitung teatas, et rünnaku peamiseks sihtmärgiks võivad olla Lähis-Ida kristlikesse konfessioonidesse kuuluvad kirikud.

Tugevdatud turvameetmete ajaline kestus ei ole teada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles