Saksamaa president Frank-Walter Steinmeier kinnitas pühendumust Baltimaade kaitsele (1)

Postimees
Copy

Täna Kadriorus kohtunud Eesti president Alar Karis ja tema Saksamaa kolleeg Frank-Walter Steinmeier toonitasid, et koos toetatakse Ukrainat seni, kuni Kiiev seda soovib. Ühtlasi lubas Steinmeier, et kogu NATO idatiiva julgeolek on ka Berliini südameasi.

«Saksamaa ja Eesti suhted liiguvad – kui ma võin nii väljenduda – rõõmsas pärituules,» tervitas Karis oma Saksa kolleegi Kadriorus ajakirjanike ette astudes. «Meid seovad sarnased väärtused. Oleme väga lähedased liitlased Euroopa Liidus ja NATOs. Me tegutseme koos selle nimel, et aidata ukrainlastele Venemaa agressioonile vastu seista.»

Näitena Eesti-Saksa õnnestunud koostööst Ukraina abistamisel tõi Karis välja ühise välihaiglate tarnimise. Ta väljendas seejuures tänu, et Saksamaa on Ukrainale andnud rohkem abi kui üksi teine ELi riik ning kinnitas, et ühiselt jätkatakse pingutamist, kuni Ukraina julgeolek on kindlustatud.

President Frank-Walter Steinmeier möönis, et lisaks Eesti ja Saksamaa heale läbisaamisele oli tema vestluses Karisega tähtsal kohal julgeolekuolukord Baltimaades ja Venemaa lähiümbruses ning Ukraina toetamine.

«Venemaa kallaletung Ukrainale purustas Euroopa elukorralduse. Venemaa kallaletung tähendab rahvusvahelise õiguse rikkumist. See tähendab maade röövimist, antud juhul Ukrainas. Ja ma ütlen taaskord lühidalt: sellele ei tohi olla mingit õigustust,» lausus Saksamaa riigipea.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles