Nike ja Puma lõpetavad kängurutest ketside tegemise (3)

Postimees
Copy
Kängurud otsivad läinud kuul Austraalias Melbourne’i kandis toitu.
Kängurud otsivad läinud kuul Austraalias Melbourne’i kandis toitu. Foto: Rana Sajid Hussain / Pacific Press / ZUMA Press Wire / Scanpix

Kuna Ameerika Ühendriikides kogub hoogu plaan keelata kängurust valmistatud toodete müük, on spordikaupade hiiud Nike ja Puma otsustanud edaspidi kukkurloomanahka mitte jalatsite tootmiseks kasutada, mis siis et kängurute kodumaal Austraalias tekitab plaan hämmingut.

Esmalt teatas kängurunahast, mida tuntakse ka nimega K-nahk, loobumisest Puma, kes kavatseb selle asendada 20 protsendi ulatusest taaskasutusest laekuva ja mitte loomset päritolu materjaliga, millele antakse nimeks K-parem.

Sel nädalal ütles ka konkurent Nike, et asendab kängurunaha käesoleva aasta jooksul vähehaaval enda välja töötatud sünteetilise materjaliga, mida hakatakse edaspidi pruukima jalgpallisaabaste valmistamiseks.

Inimliku Majanduse Keskuse juht Wayne Pacelle ütles spordifirmade avalduste peale, et tegemist on murrangulise sündmusega looduskaitses ja see pakub suurt leevendust kängurutele.

Deakini ülikooli ökoloogia ja looduskaitse professor Euan Ritchie peab probleemiks hoopis seda, kui känguruid enam ei kütitaks

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles