Seekordse «Ramsteini» tähtsaim teade puudutas mereväge (2)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Hollandi kaitseminister Kajsa Ollongren ja tema Ukraina kolleeg Oleksi Reznikov laevamudeliga, mis sümboliseerib kaht Alkmaar-klassi miinijahtijat, mille ukrainlased Haagilt saavad.
Hollandi kaitseminister Kajsa Ollongren ja tema Ukraina kolleeg Oleksi Reznikov laevamudeliga, mis sümboliseerib kaht Alkmaar-klassi miinijahtijat, mille ukrainlased Haagilt saavad. Foto: Ukraina kaitseministeerium

Rasputitsa ehk mudahooaeg võib tänavu lõppeda isegi kiiremini kui tavaliselt, mistap lähikuud on Ukraina võitlustes väga tähtsad – selline teadmine rippus sellenädalase nn Ramsteini kohtumise kohal.

Varem nii NATO peakorteris kui ka Saksamaal Ramsteini sõjaväebaasis peetud rohkem kui 50 riiki ühendav Ukraina toetajate kontaktgrupi üritus korraldati üleeile õhtul virtuaalselt. Eestit esindas seal kaitseminister Hanno Pevkur.

«Üldine tunnetus oli pigem positiivne, et päriselt tehaksegi suuri asju,» iseloomustas arutelu jälginud Eesti kaitseministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakonnajuhataja asetäitja Liivi Turk.

«Kedagi ei ole vaja enam veenda, et me peame nüüd aitama. Vahtu on sõnavõttudes vähemaks jäänud ja keskendutaksegi sellele, mida saab päriselt teha või annetada,» rääkis Turk Postimehele. «Mõeldakse kompleksselt, terviklikult, võimepõhiselt ja suurtest asjadest.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles