Kreml: Putin ja Xi allkirjastavad dokumendi «uuest ajastust» suhetes (2)

Copy
Vene president Vladimir Putin ja Hiina liider Xi Jinping.
Vene president Vladimir Putin ja Hiina liider Xi Jinping. Foto: Sergei Bobylev; Noel Celis/AP/Scanpix

Vene president Vladimir Putin ja Hiina liider Xi Jinping allkirjastavad järgmisel nädalal Moskvas peetavatel kõnelustel kokkuleppe «uuest ajastust» kahepoolsetes suhetes, teatas täna Kremli välispoliitikanõunik.

«Liidrid allkirjastavad ühisavalduse kõikehõlmava partnerluse tugevnemisest ja strateegiliste suhete astumisest uude ajastusse,» ütles Juri Ušakov kommentaaris, mille edastasid Vene uudisteagentuurid.

Ušakovi sõnul allkirjastavad Putin ja Xi ka ühisavalduse Vene-Hiina majanduskoostöö kohta kuni aastani 2030. Lisaks on töös veel tosinkond teist dokumenti, ütles ta.

Lisaks kirjutab kumbki liider artikli kahepoolsete suhete teemal, mis avaldatakse esmaspäeval Vene ja Hiina ajalehtedes ning mis on «oluline signaal enne tegelikke kõnelusi», ütles Ušakov.

Ta lisas, et päevakorda tuleb ka Venemaa sõda Ukrainas.

«Loomulikult arutatakse ka Ukraina konflikti. Me hindame kõrgelt vaoshoitud ja tasakaalukat positsiooni, mille Hiina liidrid selles küsimuses võtnud on,» lausus ta.

Ušakovi sõnutsi on Pekingil «arusaam selle kriisi tegelikest põhjustest» ja Moskva tervitab sel kuul avaldatud Hiina rahualgatust.

Putin ja Xi kohtuvad enne teisipäevasi läbirääkimisi ka esmaspäeval mitteametlikul õhtusöögil, ütles Ušakov.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles