Gruusia opositsioonipartei Girtšhi – Rohkem Vabadust asutaja ja liider Zurab Džaparidze (47) sattus hiljuti Thbilisis toimunud meeleavalduste alguses vastamisi eriüksuslastega, kes kostitasid tuhandete inimeste hulgas välisagentide seaduse vastu tänavale oma arvamust avaldama tulnud endist parlamendiliiget kumminuia hoopidega ning võtsid ta paariks päevaks vahi alla.

Postimees kohtus Džaparidzega vahetult pärast seda, kui Thbilisi linnakohus lubas mehe n-ö plate pealt tulema, et vestelda sõnaka poliitikuga riigis toimuvatest arengutest ja tulevikusuundumustest.

Selleks, et võimud laseksid kellegi pokri pista, pole erilist põhjust vaja – sama juhtus ju hiljutisel meeleavaldusel samamoodi teiega?

See ei olnud isegi arreteerimine, vaid täitsa tavaline inimrööv. (Naerab). Eriväelased viisid mind koos ühe erakonnakaaslasega parlamendihoonest üle tee asuvasse oma hoonesse, sulgesid värava ja hakkasid peksma. Neil oli hea tegutseda, sest seal polnud valvekaameraid. Said ennast korralikult välja elada. (Naerab ja näitab kumminuiaga löömise tagajärjel pähe tekkinud punast vorpa).

Poliitikukarjääri jooksul juhtus see esmakordselt?

Peksmine? Jah. Arreteeritud on mind viimase kolme-nelja aasta jooksul üle kümne korra, aga peksti esimest korda.

Kommentaarid
Copy