Ecuadori ja Peruud tabanud maavärinas hukkus vähemalt 14 inimest

Copy
Ecuadori päästetöötaja rusude keskel.
Ecuadori päästetöötaja rusude keskel. Foto: Jorge Sanchez/AP/Scanpix

Peruud ja Ecuadori laupäeval raputanud võimsas maavärinas hukkus vähemalt 14 ja veel mitu inimest sai viga; kahjustada said ka paljud hooned, teatas Ecuadori presidendiamet.

«Seni on teatatud 13 surmajuhtumist (11 El Oro provintsis ja kaks Azuay provintsis),» teatas presidentuur Twitteris. Ecuadori piiri lähedal Peruus hukkus nelja-aastane laps, kellele kukkus tellis pähe.

Ecuadori linnades, nagu Machala ja Cuenca, võis näha hävinud hooneid, purustatud sõidukeid ja rususid, päästeametnikud kiirustasid abi andma ja paanikas elanikud jooksid tänavaile.

Ühendriikide geoloogiateenistuse (USGS) hinnangul oli kohaliku aja järgi kell 12.12 (19.21 Eesti aja järgi) aset leidnud maavärin magnituudiga 6,8 ja selle kolle peaaegu 66 kilomeetrit sügavusel.

Selle epitsenter oli Ecuadori Balao piirkonnas Peruu piiri lähedal, teatasid võimud.

Sotsiaalmeedia andmeil oli tõukeid tugevalt tunda ka teistes linnades, teiste seas Guayaquilis, Quitos, Manabis ja Mantas.

Peruus, kus maavärin näib olevat olnud vähem intensiivne, ei ole seni inimohvritest ega suurematest purustustest teatatud.

Ecuadori president Guillermo Lasso sõitis El Orosse, kus külastas haiglas haavatuid, ning suundub hiljem ka Azuaysse.

2016. aastal tabas Ecuadori läänepoolseid Manabi ja Esmeraldase provintse 7,8-magnituudine maavärin, milles hukkus 673 inimest ja põhjustas hinnanguliselt 3 miljardit dollarit kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles