Põhja-Korea tulistas nädala jooksul välja juba neljanda ballistilise raketi

Copy
Sel Põhja-Korea valitsuse avaldatud fotol vaatab diktaator Kim Jong-un Pyongyangi rahvusvahelisel lennuväljal Sunanis mandritevahelise raketi starti 16. märtsil koos noore naisega, ilmselt oma tütrega. Avaldatud fotodel ei ole naise nägu näha, samuti pole üksikasju lisatud. Foto on illustreeriv.
Sel Põhja-Korea valitsuse avaldatud fotol vaatab diktaator Kim Jong-un Pyongyangi rahvusvahelisel lennuväljal Sunanis mandritevahelise raketi starti 16. märtsil koos noore naisega, ilmselt oma tütrega. Avaldatud fotodel ei ole naise nägu näha, samuti pole üksikasju lisatud. Foto on illustreeriv. Foto: Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA / KNS / AP

Põhja-Korea tulistas pühapäeval välja lühimaa ballistilise raketi, teatasid Lõuna-Korea relvajõud Pyongyangi järjekordsest provokatiivsest katsetusest.

Tegemist oli Põhja-Korea neljanda raketikatsetusega nädala jooksul, ajal, mil Lõuna-Korea ja USA peavad viimase viie aasta suurimaid ühisõppusi.

«Põhja-Korea tulistas ballistilise raketi Idamere suunas,» teatas Lõuna-Korea staabiülemate ühendkomitee, viidates veekogule, mida tuntakse ka Jaapani merena. «Lühimaa ballistiline rakett tulistati välja kell 11.05 kohaliku aja järgi Tongcang-ri piirkonnast Põhja-Pyongani provintsis.»

Staabiülemate ühendkomitee teatel lendas rakett 800 kilomeetrit, USA ja Lõuna-Korea luure analüüsivad katsetust.

Soul ja Washington on tugevdanud kaitsekoostööd kasvavate sõjaliste ja tuumaohtude taustal Põhja-Koreast, mis on viimastel kuudel korraldanud järjest provokatiivsemaid keelatud relvakatsetusi.

Põhja-Korea peab kõiki selliseid õppusi sissetungi proovideks ja on korduvalt hoiatanud, et astub vastuseks jõulisi samme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles