BBC kutsus töötajaid üles TikTokist loobuma

BNS
Copy
TikTok
TikTok Foto: Ascannio/Shutterstock

Briti rahvusringhääling BBC teatas esmaspäeval, et käskis töötajatel kustutada Hiina emafirmale ByteDance kuuluv videorakendus TikTok, kui seda pole vaja ärilistel või tööalastel põhjustel.

«Me ei soovita TikToki BBC ettevõtte seadmetesse installida. Välja arvatud juhul, kui sellel on õigustatud äriline põhjus. Kui te ei vaja TikToki ärilistel põhjustel, siis tuleks see kustutada,» kirjutati töötajatele saadetud sõnumis.

BBC esindaja ütles esmaspäeval uudisteagentuurile AFP: «Meie süsteemide, andmete ja inimeste turvalisust võetakse äärmiselt tõsiselt.»

Eestkõneleja lisas, et kuigi TikToki kasutamine ettevõtte seadmetes on ajakirjandustöö ja turunduse eesmärgil endiselt lubatud, siis «jätkatakse olukorra jälgimist ja hindamist».

Lääne võimud on võtnud ettevõttele ByteDance kuuluva rakenduse suhtes üha karmima lähenemisviisi, sest kardetakse, et Hiina võimud võivad kasutajaandmeid kuritarvitada.

Suurbritannia teatas eelmisel nädalal, et keelustab valitsusasutuste töötelefonides ja muudes tööks kasutatavates seadmetes TikToki kasutamise, millega järgiti sarnaseid samme Mandri-Euroopas ja Ühendriikides.

«Me keelustame TikToki kasutamise valitsusasutuste seadmetes,» ütles kabinetiminister Oliver Dowden parlamendis. Keeld jõustus kohe.

USA võimud on käskinud Hiinas asuval emafirmal ByteDance müüa oma aktsiad Ühendriikides tegutsevas rakenduses TikTok või vastasel korral ähvardab seda keelustamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles