Osa õnnetusse sattunud laste vanemaid on jätkuvalt teadmatuses

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussiõnnetusse sattunud laste lähedased Sint-Lambertuse kooli juures.
Bussiõnnetusse sattunud laste lähedased Sint-Lambertuse kooli juures. Foto: SCANPIX

Mitu täna kuningas Albert II ja kuninganna Paola lennukil erandkorras Šveitsi toimetatud Belgia lapsevanemat ei teadnud veel teel sinna, kas nende järglased võisid olla 28 bussiõnnetuses hukkunu seas või mitte.


«Nad istuvad seal, sees, teadmatuses,» kirjeldas Heverlee kogudusepreester Dirk De Gendt. «Vanemad, kes teavad, et nende laps on elus, on kergendatud, kuid teiste jaoks on see kohutav.»

Õnnetusest telefonitsi kuulnud vanemad hakkasid koolimajja saabuma kell 7 hommikul. Hiljem läksid mõned veel enne sõjaväelennuväljale suundumist koju tagasi asju võtma.

Selles bussis viibis ühtekokku 24 Leuveni eeslinnas Heverlees asuva Sint-Lambertuse katoliku kooli 11-12-aastast õpilast, nende õpetaja ja abiõpetaja.

Varahommikul kooli õnnetusse sattunute kaasõpilasi ja vanemaid toetama rutanud De Gendti sõnul said surma mõlemad õpetajad. 24 õpilasest 16 kohta on teada, et nad said õnnetuses küll viga, aga on elus. Ülejäänud kaheksa saatuse kohta aga uudiseid pole, tõdes De Gendt, kes tundis ka isiklikult õnnetusse sattunud lapsi, sest valmistas neid ette esimeseks armulauaks.

Sint-Lambertuse õpilaste suurem arv vigastatute seas aga paistis viitavat veelgi halvematele uudistele teise samas bussis sõitnud kooli laste vanematele, kirjutas AFP. Belgia televisiooni kohaselt istusid just Lommeli kooli õpilased, kellest kümme olid Hollandi valitsuse teatel nende riigi kodanikud, bussi vastu tunneliseina põrganud esiosas.

«Me jätkuvalt ei tea, meil ei ole nimesid, ma ei tea,» tunnistas ühe bussis olnud lapse ristiema AFP-le.

Vanematega kohtus täna ka Belgia peapiiskop Andre-Joseph Leonard. Vaimuliku sõnul kirjeldasid nood oma tundeid kui midagi sarnast sellele, kui Kristus ristil hüüdis «Mu Jumal, mu Jumal, miks sa mu maha jätsid?».

Šveitsi lendas täna ka Belgia peaminister Elio Di Rupo, olles enne seda pidanud kinnise kabinetiistungi ja pressikonverentsi.

Europarlament pidas hukkunud laste mälestuseks südapäeval minutilise leinaseisaku ning Euroopa Liidunõukogu president Herman Van Rompuy ja Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso avaldasid kaastunnet.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles