Hispaania võitleb aasta esimese suure maastikupõlenguga

Copy
Maastikupõleng Hispaanias Villanueva de Viveri lähedal.
Maastikupõleng Hispaanias Villanueva de Viveri lähedal. Foto: Lorena Sopena/Europa Press via AP / Scanpix

Sajad Hispaania tuletõrjujad võitlevad selle aasta esimese suure maastikupõlenguga, leekide eest on evakueeritud juba 1500 inimest, ütlesid täna ametnikud.

Hoolimata viimaste päevade ebatavaliselt soojast ilmast ütlesid tuletõrjujad, et põleng on iseloomulikum pigem kuumadele suvekuudele kui kevadele.

Tulekahju puhkes neljapäeva keskpäeval Villanueva de Viveris, umbes 90 kilomeetri kaugusel Valenciast ning on sestsaati kontrolli alt väljunud.

«Oleme kahjuks silmitsi aasta esimese suurpõlenguga ja see on hooajaväline,» märkis peaminister Pedro Sánchez visiidil Brüsselisse.

«Sellised põlengud nii aasta alguses on järjekordne tõend kliimahädaolukorrast, millega inimkond silmitsi seisab,» lausus ta.

Valencia regionaalvalitsuse teatel võitleb põlenguga 450 tuletõrjujat, keda toetavad 22 õhusõidukit.

Seni on kaheksast omavalitsusest evakueeritud kokku 1500 inimest, ütles regionaalvalitsuse kõneisik Aitana Mas, lisades, et tuleroaks on saanud 3000 hektarit.

«Temperatuur jõuab täna 30 kraadini Celsiuse järgi,» ütles Montanejose linna meer Miguel Sandalinas, süüdistades juulilaadses ilmas kliimamuutust.

Tuletõrjujad hoiatasid, et kustutustöid raskendab tugev tuul, mis lähitundidel ilmselt hoogu kogub.

Läinud aastal oli Euroopale maastingupõlengute osas iseäranis ränk. Hispaanias laastas 500 põlengut ühtekokku rohkem kui 300 000 hektari suuruse ala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles