Zelenskõi: Ukraina muutus nädalaga tugevamaks, vaenlane isoleeritumaks

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Handout / Ukraina presidendikantselei / AFP / Scanpix

Ukraina muutus viimase nädalaga tugevamaks, vaenlane aga veelgi rohkem isoleeritumaks, ütles eile õhtul president Volodõmõr Zelenskõi.

«Veel üks kaitsenädal on peaaegu läbi saanud, veel üks nädal, mil Ukraina muutus tugevamaks. Ja mil vaenlane muutus veelgi rohkem isoleeritumaks, veelgi lootusetumaks,» ütles ta.

«Sel nädalal olid otsused uutest kaitseabi pakettidest - USAlt, Leedult, Soomelt, Saksamaalt. Rootsi parlament kinnitas juba 11. kaitseabi paketi Ukrainale,» ütles Ukraina president.

«On julgeolekupakett ja tugevad kokkulepped Jaapaniga - veel kord tahan tänada peaminister (Fumio) Kishidat viljaka visiidi eest. Saime poolteist miljardit eurot makrofinantse Euroopa Liidult - rahad on juba keskpanga arvetel!» märkis ta.

Zelenskõi tõstis esile ka Horvaatia valitsuse otsuse kiita heaks programm Ukraina haavatud sõjaväelaste raviks ja taastumiseks.

Kreeka ühines rühma partnerriikidega, kes teevad tööd eritribunali loomisega, lisas ta.

«Liigume edasi ka ukrainlaste ajaloolise õigluse kaitsmisel. Hispaania tunnistas holodomori ukraina rahva genotsiidiks,» ütles Zelenskõi.

«Samm-sammult teeme kõik võimaliku ja kõikjal, et Vene revanšism kaotaks igas oma Ukraina-vastase agressiooni elemendis,» ütles Ukraina riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles