Naltšikis peeti kinni surmalaboratooriumi omanik

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) embleem. Naltšiki nn surmalaboratooriumi omaniku pidasid kinni FSB kohalikud kaastöölised.
Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) embleem. Naltšiki nn surmalaboratooriumi omaniku pidasid kinni FSB kohalikud kaastöölised. Foto: SCANPIX

Kabardi-Balkaari Vabariigi korrakaitsejõud võtsid erioperatsiooni käigus kinni Tembulat Kazdohhovi, kellele kuuluvast garaažist Naltšikis leiti üheksa omavalmistatud lõhkekeha.

Julgeolekuteenistuse FSB ametnikel õnnestus läbirääkimiste tulemusel viia asi nii kaugele, et mees andis alla ilma vastupanu avaldamata, vahendab RIA Novosti.

Kazdohhovi juurest leiti granaate, relvi ja laskemoona.

Rahvusliku terrorismivastase komitee teatel leiti ööl vastu tänast ühest garaažiboksist põrandaalune laboratoorium, kus oli üheksa lõhkekeha. Nende trotüülekvivalent ulatus kokku saja kilogrammini. Eriteenistuse andmetel planeerisid kurjategijad viia rahvarohketes paikades läbi terroriaktide seeria.

Kazdahhov oli juba varasemast ajast tagaotsitav, kuna ta on Azparuh Šamajevi juhitava põrandaaluse grupeeringu aktiivne liige. Šamajevit otsitakse aga taga Kabardi-Balkaari mufti Anas Pšihatšovi tapmise ja korrakaitseametnike ründamise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles