Ukraina maaväe ülem käis Bahmutis olukorda hindamas

Copy
Ukraina maaväe ülem kindralpolkovnik Oleksandr Sõrskõi Soledari lähistel 8. jaanuaril 2023.
Ukraina maaväe ülem kindralpolkovnik Oleksandr Sõrskõi Soledari lähistel 8. jaanuaril 2023. Foto: Roman Chop / AP / Scanpix

Ukraina maaväe ülem kindralpolkovnik Oleksandr Sõrskõi käis jälle Bahmuti suuna kuumimates rindelõikudes, teatas täna kaitseministeerium.

«Ta hindas olukorda vahetult piirkonnas, kus Ukraina kaitsjad lahinguülesandeid täidavad, ja võttis kasutusele mitu meedet, et lahendada murekohad, mis takistavad lahinguülesannete tulemuslikku täitmist,» ütles ministeerium.

Pressiteate kohaselt tegi maaväe ülem ka mitu operatiivotsust, mille eesmärk oli tugevdada Ukraina väe vaenlase heidutamise ja alistamise võimekust.

«Kestab Bahmuti lahingute kõige ägedam järk. Olukord on pidevalt keeruline. Vaenlane kannatab märkimisväärseid kaotusi elavjõus, relvades ja sõjavarustuses, kuid jätkab ründeoperatsioonide korraldamist,» ütles Sõrskõi.

«Meie kaitsjad tõrjuvad ülirasketes tingimustes kangelaslikult vaenlase pealetungi, jätmata talle võimalust oma plaane ellu viia,» lisas ta.

Kindralpolkovniku hinnangul on Bahmuti kaitsmine tingitud sõjalisest vajadusest ja põhineb linna kaitsevõime, rajatud kindlustuste ja tulepositsioonide pädeval kasutamisel.

«Meie sõdurite julgus ja kangelaslikkus koos relvade oskusliku kasutamise, jõudude ja vahenditega manööverdamisega on võimaldanud linna kaitsta kõikidest tähtaegadest ja ennustustest kauem. Arvestame kõiki võimalikke stsenaariume ja tegutseme kujunenud olukorra järgi,» ütles Ukraina maaväe ülem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles