USA erakooli tulistamises sai surma kuus inimest

Copy
Belmont Metodisti kiriku palvetajad peale Nashville'i linnas toimunud koolitulistamist.
Belmont Metodisti kiriku palvetajad peale Nashville'i linnas toimunud koolitulistamist. Foto: AUSTIN ANTHONY / Reuters / Scanpix

Tennessee osariigis asuvas Nashville'is avas naissoost ründaja eile algkoolis tule ja tappis kuus inimest, kelle seas kolm last ja kolm koolitöötajat, teatasid USA võimuesindajad. Politsei laskis tulistaja maha.

Kohalik politsei teavitas suhtlusvõrgustikus Twitter, et tulistamine toimus kohalikus presbüterlaste kiriku erakoolis.

«Tulistaja oli naine, kes on nüüd surnud. Mõrvar näib olevat teismeeas, kuigi tema isikut pole praegu tuvastatud,» täpsustas politsei eestkõneleja Don Aaron eile. «Me teame, et ta oli relvastatud vähemalt kahe automaat- ja ühe käsirelvaga.»

Aaroni informatsiooni järgi olid politseinikud sündmuskohal umbes 15 minuti jooksul pärast esimese hädaabikõne saamist kella kümne paiku ja ründajaga puhkes enne tema mahalaskmist tulevahetus.

Tulistamise motiivid pole esialgu teada.

Politsei täpsustas hilisemas avalduses, et tulistaja osutus 28-aastaseks Nashville'ist pärit naiseks. «Meie esialgsed järeldused on, et ühel hetkel oli naine selle kooli õpilane, kuid pole veel kindel, mis aastal,» ütles Nashville'i politseiülem John Drake ajakirjanikele.

Drake lisas, et tulistajast jäid maha rünnakuga seotud kaart ja manifest. «Politsei otsis kahtlusaluse kodu läbi ja leidis tõendeid sihipärase rünnaku kohta,» sõnas Drake.

Nashville'i koolitulistaja Audrey Elizabeth Hale.
Nashville'i koolitulistaja Audrey Elizabeth Hale. Foto: Metropolitan Nashville Police Department

«Meil on manifest ja veel mõned kirjutised, mida me käsitleme. Ühtlasi üksikasjalik kaart selle kohta, kuidas see kõik toimuma pidi,» lisas politseiülem.

«Tulistaja plaanis rünnata mitut kohta. Kahtlustatava mahajäetud manifest viitab tulistamistele mitmes kohas ja kool oli üks neist. Kaardil olid ära märgitud turvameetmed ja sisekäigud,» ütles Drake hilisemas intervjuus meediakanalile NBC News.

Valge Maja: aeg on ründerelvad keelustada

Valge Maja nimetas esmaspäeval Nashville'i koolitulistamist südantlõhestavaks ja kutsus vabariiklasi üles toetama president Joe Bideni taotlust keelustada tüüpilisemad relvad, mida kasutatakse USA massitulistamises.

Valge Maja pressisesindaja Karine Jean-Pierre ütles, et Bidenit teavitati kohutavatest uudistest järjekordsete süütute inimeste tapmise kohta.

«President küsis, et mida vabariiklased ootavad. Ründerelvade keelamiseks on aeg tegutseda,» sõnas Jean-Pierre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles