Zelenskõi: Bahmuti langemine paneks Ukrainale surve teha Venemaaga talumatuid kompromisse (1)

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi eile intervjuu ajal uudisteagentuuriga AP, mille ta andis rongis teel Sumõ oblastist Kiievisse.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi eile intervjuu ajal uudisteagentuuriga AP, mille ta andis rongis teel Sumõ oblastist Kiievisse. Foto: Efrem Lukatski / AP / Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles uudisteagentuurile AP antud usutluses, et kui tema riik ei võida verist ja pikka lahingut Ida-Ukrainas asuva Bahmuti pärast, võib Venemaa hakata koguma rahvusvahelist toetust, mis paneks Ukraina surve alla teha Kiievi jaoks vastuvõetamatuid kompromisse.

Eile rongis teel Sumõ oblastist Kiivisse antud intervjuus lausus Zelenskõi, et Bahmuti langemist Venemaa kätte kasutaks viimase president Vladimir Putin selleks, et müüa võitu läänele, oma ühiskonnale, Hiinale ja Iraanile. «Kui ta tunneb verd – haistab, et me oleme nõrgad –, siis ta surub, surub, surub,» lausus Ukraina riigipea.

Hiljuti Bahmuti lähikonda külastanud Zelenskõi tõrjus osa lääne sõjandusanalüütikute seisukohta, et linna kaotamine poleks strateegiliselt oluline. Tema arvates võib iga kaotus sõja praeguses faasis ohustada Ukraina suure vaevaga välja võideldud positsiooni.

«Me ei tohi kaotada sammugi, sest sõda on justkui pirukas – võidu tükid. Väikesed võidud, väikesed sammud,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles