Paavst viibib hingamisraskuste tõttu haiglaravil

Copy
Püha isa paavst Franciscus.
Püha isa paavst Franciscus. Foto: Annett_Klingner, Pixabay

Paavst Franciscusel on diagnoositud hingamisteede infektsioon ja ta vajab «mõnepäevast asjakohast haiglaravi», teatas kolmapäeval Vatikani pressiesindaja Matteo Bruni ametlikus avalduses.

Bruni sõnul viidi 86-aastane usujuht kontrollimiseks Rooma Gemelli haiglasse päeva alguses, kuna ta kaebas hingamisraskuste üle.

Paavsti homsed ja ülehomsed kohtumised on tühistatud, vahendab BBC. Allika sõnul kestab meditsiiniline ülevaatus nii kaua, kui vaja läheb.

Paavsti on järgmistel nädalatel ees ootamas tihe graafik. Sel nädalavahetusel peaks ta pidama palmipuudepühal missa, järgmisel nädalal ootavad ees ülestõusmispühadega seonduvad kohustused. Samuti on aprilli lõppu planeeritud visiit Ungarisse.

Täna hommikul oma iganädalasel palvusel Püha Peetruse väljakul nähti teda valugrimasse, kui teda aidati autosse, vahendab AFP. Viimastel kuudel on olnud paavstil probleeme põlvega, ta on kasutanud liikumiseks ka ratastooli. 2021. aastal oli tal käärsooleoperatsioon, tänavu jaanuaris ütles ta, et probleem on tagasi tulnud.

Varem on Franciscus vihjanud, et soovib sarnaselt eelkäijale Benedict XVI-le lahkuda paavstiametist vabatahtlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles