Analüütik: üle poole Vene valitsusest säilitab koha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Dmitri Medvedev täna Skolkovo ärikoolis.
President Dmitri Medvedev täna Skolkovo ärikoolis. Foto: SCANPIX

Venemaa järgmine valitsus, mida eeldatavasti hakkab juhtima senine president Dmitri Medvedev, jätkab peaminister Vladimir Putini kurssi ja säilitab üle poole praegusest kabinetist, ütles kolmapäeval analüütik.

Poliitilise ja majanduskommunikatsiooni agentuuri peadirektor Dmitri Orlov ütles, et tema isiklikult ei oota suurt «ministrite ega valitsuse karusselli, nagu Putin seda nimetab. Enamik kabinetiliikmetest jääb oma kohtadele.»

«Medvedevi valitsus jätkab Putini seatud kursil, võttes arvesse Putini valimiskampaanias kõlanud rõhuasetusi ja kohendusi, mis ta möödunud aastal tegi,» lausus Orlov, kelle sõnul võidakse välja vahetada mõni vanem ja ebapopulaarsem minister.

Uue valitsuse päevakorras on konkurentsivõime parandamine, võitlus korruptsiooniga ja tehnoloogia arendamine, lisas analüütik.

Esimesena kaotavad koha need, kes avalikkust millegagi ärritavad. «On kolm võimalust: ilmselgelt ebapopulaarsete ministrite tagandamine, mingi kindla läbikukkumise poolest tuntud ministrite lahkumine ja veteranministrite kõrvaldamine,» ütles Orlov, lisades, et viimase kategooria moodustavad ministrid, kes on põhimõtteliselt pädevad ja teevad head tööd, kuid kes lähevad «rotatsiooni alla».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles