Yle: Kokoomus on endiselt Soome populaarseim erakond

BNS
Copy
Kokoomuse juht Petteri Orpo.
Kokoomuse juht Petteri Orpo. Foto: EPA/Scanpix

Soome populaarseim erakond on endiselt Kokoomus (Koonderakond), kuid partei toetus on eelmise küsitlusega võrreldes langenud ühe protsendipunkti võrra ning konkurents esikoha pärast on muutunud tihedamaks, selgus rahvusringhäälingu Yle neljapäeval avaldatud küsitlustulemustest.

Kokoomust toetas 19,8 protsenti küsitluses vastanutest.

Teisel kohal on erakond Põlissoomlased 19,5 protsendiga ning kolmandal kohal peaminister Sanna Marini sotsiaaldemokraadid (SDP) 18,7 protsendiga.

Põlissoomlaste toetus on kasvanud eelmise küsitlusega võrreldes 0,5 protsendipunti, SDP toetus aga langenud 1,2 protsendipunkti.

Neljandal positsioonil on Keskerakond 10,7-protsendise toetusega. Järgnevad rohelised 9 protsendi ja Vasakliit 8,7 protsendiga.

Nimekirja lõpus on kristlikud demokraadid 4,4 protsendi, Soome Rootsi Rahvapartei (RKP) 4,1 protsendi ja Liike Nyt 1,8 protsendiga.

Küsitluse korraldas Yle tellimusel gallupifirma Taloustutkimus ja selles osales märtsis üle 2500 inimese. Neist 1800 ütles, millist parteid nad eelistaksid, kui üldvalimised toimuksid praegu. Lubatud veamäär oli kaks protsendipunkti mõlemas suunas.

Soome üldvalimised peetakse sel pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles