Colombia vahistas 52 rahvusvahelise narkokaubandusega seotud isikut (1)

Copy
Colombia politsei narkooperatsioonis kinni võetud isikud toimetati Interpoli kohalikku peakorterisse.
Colombia politsei narkooperatsioonis kinni võetud isikud toimetati Interpoli kohalikku peakorterisse. Foto: Stringer/LongVisual via ZUMA Press Wire / Scanpix

Colombia võimud vahistasid USA, Prantsusmaa ja Hispaania toetatud operatsioonis 52 isikut, kes on seotud rahvusvahelise uimastikaubandusega, teatas eile kaitseministeerium.

Kaitseminister Iván Velásquez ütles, et 34 isiku suhtes kehtivad väljaandmistaotlused.

Colombia võimude teatel korraldati operatsioon pärast kaks aastat kestnud uurimist ning selle käigus konfiskeeriti neli tonni kokaiini, mille hind tänavakaubanduses oleks olnud 134 miljonit dollarit.

Tabatud isikud olid seotud selliste rahvusvaheliste kuritegelike organisatsioonidega nagu Mehhiko narkokartellid Sinaloa, Jalisco Uus Põlvkond ja Los Zetas ning Euroopa ühendus Clan Devesa.

52 vahistatu seas oli Slovakkia kodanik Michal Pis, keda süüdistatakse metamfetamiini levitamises oma kodumaal, Tšehhi Vabariigis ja Saksamaal. Samuti võeti kinni üks britt, kes korraldas uimastite toimetamist Belgiasse, ning üks Tšiili rahapesija.

Hoolimata 40 aastat kestnud võitlusest narkokaubanduse vastu on Colombia endiselt maailma suurim kokaiinitootja, mille peamine turg on USA.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles