Filipiinidel hukkus parvlaeva põlengus vähemalt 31 inimest

Copy
Filipiinide rannikuvalve alus kustutamas põlevat parvlaeva Lady Mary Joy 3.
Filipiinide rannikuvalve alus kustutamas põlevat parvlaeva Lady Mary Joy 3. Foto: Handout / Filipiinide rannikuvalve / AFP / Scanpix

Filipiinidel hukkus parvlaeva põlengus vähemalt 31 inimest, teatasid täna võimud.

Parvlaev Lady Mary Joy 3, mille pardal oli umbes 250 reisijat ja meeskonnaliiget, oli teel Sulu provintsi Jolo linna.

Tulekahju puhkes kesköö paiku, kui laev asus Filipiinide lõunaosas Basilani provintsi ranniku lähedal.

Paljud enam kui 200 ellu jäänud inimesest hüppasid vette, kust neid öisel merel rannikuvalve, merevägi, lähistel viibinud praam ja kohalikud kalurid peale korjasid, ütles Basilani provintsi kuberner Jim S. Hataman-Sulliman.

Otsingu- ja päästetööd jätkuvad, vähemalt seitse inimest on endiselt kadunud, ütles ta, lisades, et hukkunute seas oli vähemalt kolm last.

Põlenud parvlaev pukseeriti Basilani rannikule, kus avastati odavama sektsiooni reisijate alalt 18 inimese surnukeha, ütles Hataman-Sulliman. Juhtunu põhjusi uuritakse.

Laeva kapten ütles rannikuvalve ametnikele, et ta püüdis põlevat alust madalikule ajada, et võimalikult paljud inimesed pääseksid või neid saaks kergemini päästa, ütles rannikuvalve piirkonnaülem Rejard Marfe. Tema sõnul möllas tuli laeval kaheksa tundi.

Vähemalt 23 reisijat viidi vigastustega haiglaravile, ütles Hataman-Sullivan.

Terasest korpusega praam võib maksimaalselt pardale võtta 430 inimest, seega ei olnud tegu ülerahvastatud reisiga, ütles Marfe.

Laeva nimekirja kohaselt oli pardal 205 reisijat, 35 meeskonnaliiget ning lisaks julgeolekujõud, kelle hulgas oli neli rannikuvalve töötajat ning täpsustamata arv sõdureid, keda ei registreerita nende endi kaitseks, sõnas Marfe.

Laevaõnnetused on paraku Filipiinidel sagedane nähe, kuna esineb ohtralt torme, alused on kehvas seisus, sageli on need ülerahvastatud ning ohutusnõuete täitmisega on iseäranis riigi kaugemates piirkondades asjalood kehvasti.

Maailma rahuaja rängim laevaõnnetus leidis aset Filipiinidel 1987. aasta detsembris, kui parvlaev Dona Paz läks põhja pärast kokkupõrget naftatankeriga. Õnnetuses hukkus enam kui 4300 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles