AK Donetskis vangis istunud kirjanik: piinamine pühkis mu peast ära Vene maailma (5)

Anastasiya Tido
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Stanislav Assejev pärast Ukraina ja Venemaa vahelist vangide vahetust. Raamatus «Helge tee» kirjeldab
ta elu venelaste loodud koonduslaagris, mille aadress on
Donetsk, Helge tee 3 (Світлий шлях 3). Koonduslaager asub endises tööstushoonete kompleksis, mille pindala on üle seitsme hektari.
Stanislav Assejev pärast Ukraina ja Venemaa vahelist vangide vahetust. Raamatus «Helge tee» kirjeldab ta elu venelaste loodud koonduslaagris, mille aadress on Donetsk, Helge tee 3 (Світлий шлях 3). Koonduslaager asub endises tööstushoonete kompleksis, mille pindala on üle seitsme hektari. Foto: VADIM KUDINOV/SIPA/SCANPIX

Donbassist pärit kirjanik ja ajakirjanik Stanislav Assejev istus kaks ja pool aastat isehakanud Donetski Rahvavabariigi (DRV) kõige kohutavamas vanglas – «Izoljatsijas».

Ta rääkis Rus.Postimehele, et kui Ukraina kaotab Venemaa alustatud sõja, siis tähendab see, et Vene võimud katavad kogu Ukraina sarnaste koonduslaagritega, nagu nad rajasid Donetskisse.

Stanislav, erinevalt paljudest Ukraina elanikest, kelle jaoks algas sõda alles eelmise aasta 24. veebruaril, on teie sõda kestnud juba üheksa aastat. Kuidas juhtus, et sattusite sündmuste keskmesse, kui venelased hakkasid looma Novorossijat? Miks asusite tööle okupeeritud Donetskis?

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles