Põhja-Norras sai lumelaviinides surma neli inimest

Copy
Tromsø linn. Pilt on illustreeriv.
Tromsø linn. Pilt on illustreeriv. Foto: Christof Mattes/www.imago-images.de/Scanpix

Norra põhjaosas Tromsø piirkonnas sai lumelaviinides surma neli ja viga veel mitu inimest, sealhulgas välisturistid, vahendasid reede õhtul politsei ja meedia.

Politsei kohaselt sattus grupp turiste laviini kätte Kvalvikdaleni orus pärastlõunal.

«Tegu oli viie välismaist päritolu inimesega, kes olid väljasõidul piirkonnas. Me saame kinnitada, et üks inimene on surnud,» ütles politsei pressiesindaja Morten Pettersen ajakirjanikele.

Pettersen lisas, et veel kaks inimest sai viga, neist üks kriitiliselt ning teine keskmiselt. Ülejäänud jäid laviinist puutumata.

Ta lisas, et võimud tegutsevad ohvri tuvastamise ning konsulaaresindusega tema lähisugulaste teavitamiseks.

Lyngeni linnapea Dan-Håvard Johnsen ütles AFP-le, et turismisgrupp oli Itaaliast, ent seni ei ole kinnitatud ametlikult, kas hukkunu oli itaallane.

Reinøya saarel hukkus lumelaviinis kaks inimest, edastas uudisteagentuur NTB varem.

Politsei sai teate sellest laviinist vaid pool tundi pärast Lyngeni oma, lähedalasuval Reinøya saarel. Tegu oli mõneti kurioossemat laadi õnnetusega, sest laviin pühkis merre elumaja ja lauda.

Petterseni sõnul kinnitati seal kahe inimese surm. Politsei märkis, et laudas oli õnnetuse ajal umbes 140 kitse.

Hiljem õhtul teatas politsei avalduses, et neljaski inimene sai surma veel ühes laviinis, mis leidis aset Nordreisa vallas Tverrelva jõe ääres.

«Isik oli osa suuremast välismaisest reisiseltskonnast. Reisiseltskonna üks teine liige, kes oli sündmuskohal, leidis nimetatud isiku ja teavitas päästeteenistust,» teatas politsei, täpsustamata nende rahvust.

Tromsø piirkonnas leidis aset veel kaks laviini, kuid esialgu pole teada, kas keegi sai surma või kannatada.

Päästetöid rakendas reedel see, et laviinid olid sulgenud piirkonna teed ning päästetöötajad tuli toimetada sündmuskohtadesse helikopteriga.

«Me ütleme harva niimoodi, kuid praegu pole kahtlustki, et kõige põhjapoolsemates piirkondades on praegu kõige parem püsida kodus,» ütles Punase Risti esindaja Kjersti Lövik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles