Politsei purustas Brasiilia ja Euroopa uimastismugeldajate võrgustiku

Copy
Europoli peakorter Hollandis Haagis. Foto on illustreeriv.
Europoli peakorter Hollandis Haagis. Foto on illustreeriv. Foto: EVA PLEVIER / REUTERS / Scanpix

Brasiilia ja Euroopa politseijõud on purustanud uimastikaubitsejate võrgustiku, mis smugeldas enam kui 17 tonni kokaiini miljarditesse eurodesse ulatuvalt Lõuna-Ameerikast Euroopasse, ütlesid võimud reedel.

Pärast kahe aasta pikkust ning mitme riigi koostöös korraldatud juurdlust võttis politsei neljapäeval erinevate haarangute käigus kinni 15 inimest ja konfiskeeris enam kui 80 miljoni euro ulatuses erinevat vara, teatasid Brasiilia föderaalpolitsei ja Euroopa Liidu politseiagentuur Europol.

«Märkimisväärse võiduna uimastivastase sõja jaoks on korrakaitsjad Ladina-Ameerikas ja Euroopas võtnud rajalt maha Brasiilia ühe kõige aktiivsema uimastismugeldajate organisatsiooni, mis on Euroopa üle ujutanud mitme tonni ulatuses kokaiinilaadungitega,» märkis Europol avalduses.

Kokaiin oli toodetud Boliivias, selle pani Brasiilias veokitele Paraguay varustaja ning kaks suurt transpordifirmat, mis paiknesid Brasiilia sadamalinnades Rio Grandes ja Itajais, märkis politsei.

Uimastid olid peidetud seadusliku kaubalastide sisse ning seejärel mitmes riigis saabumisel laiali jaotatud, ütlesid nad.

Politsei kohaselt võtsid juurdlusest osa veel Prantsuse, Saksamaa, Hispaania ja Paraguay võimud.

Brasiilia föderaalpolitsei alustas kuritegeliku ühenduse jälgimist 2021. aasta märtsis, kui Saksa võimud Hamburgis avastasid Lõuna-Brasiiliast saadetud lastist 316 kilogrammi kokaiini.

Juurdlus kulmineerus neljapäeval läbi viidud haarangutega, millest võttis osa enam kui 200 politseinikku. Konfiskeeriti või arestiti 87 kinnisvaraühikut, 173 sõidukit ning lennuk. Seda kõike mitmes Brasiilia osariigis ja Paraguay pealinnas Asunciónis, teatas politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles