Kuut USA osariiki räsinud tornaadod nõudsid nelja inimese elu

Copy
Päästeteenistujad Arkansas' osariigis tornaadode järel. 31. märts 2023.
Päästeteenistujad Arkansas' osariigis tornaadode järel. 31. märts 2023. Foto: Benjamin Krain/AFP/Scanpix

Kümned tornaadod räsisid eile õhtul kuut USA Kesk-Lääne ja lõunaosariiki, tormis sai surma vähemalt neli inimest, üle 300 000 elaniku jäi elektrita.

CNNi andmetel tegutses piirkonnas vähemalt 40 tornaadot.

Ühendriikide lõunaosas Arkansas' osariigis sai surma kolm inimest, põhja pool Illinois's varises sisse teatrihoone katus ning üks inimene sai surma ja 28 vigastada.

Arkansas' kuberner Sarah Huckabee Sanders ütles, et torm tekitas ulatuslikke purustusi, mille tõttu vajas haiglaravi mitukümmend inimest.

Osariigi idaosas Wynne linnas sai surma kaks inimest, üks hukkus Arkansas' pealinnas Little Rockis.

Sanders kirjutas Twitteris, et kutsus päästetöötajatele appi rahvuskaardi, et aidata kõiki vigastatuid.

Riiklik ilmateenistus väljastas tornaadohoiatuse lähedalasuvate osariikide Tennessee, Illinois' ja Iowa mõnedele piirkondadele.

Little Rocki linnapea Frank Scott noorem ütles, et kohalikesse haiglatesse on viidud vähemalt 30 inimest. Vähemalt 2100 kodu on kannatada saanud ja hulk inimesi on tulnud evakueerida.

Osariigis jäi tornaado tõttu elektrita enam kui 78 000 inimest, selgub elektrikatkestusi monitooriva veebikülje Poweroutage.us andmetest.

Õhtuks jõudis torm Illinois' osariigi Belvidere'i linna, kus varises heavy metal bändi kontserdi ajal sisse Apollo teatri katus ja osa fassaadist.

«Sündmuskohale kutsuti üle 20 kiirabiauto,» teatas Chicago TV haru Fox 32.

Belvidere'i tuletõrjeülem Shawn Schadle ütles, et üks inimene sai surma ja 28 kannatada. Viis inimest toimetati raskete vigastustega haiglasse.

Tennessee osariigis viidi haiglasse viis tormis kannatada saanud inimest. Tornaadodest teatati ka Iowa, Wisconsini ja Mississippi osariigis.

Tornaadod on USAs sage nähe, eriti riigi kesk- ja lõunaosas suurtel tasandikel.

Kentucky osariigis leidis 2021. aasta detsembris aset ohvriterohke looduskatastroof, kui tornaadod nõudsid 80 inimelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles