VIDEO ⟩ Haiglast vabanenud paavst osales palmipuudepüha missal

Copy
Paavst Franciscus, Püha Peetruse väljakul. 2. aprill 2023.
Paavst Franciscus, Püha Peetruse väljakul. 2. aprill 2023. Foto: Andrew Medichini / Scanpix

Kolm päeva bronhiidiga haiglas olnud paavst Franciscus saabus täna Vatikani Püha Peetruse väljakul palmipuudepüha missale, mis juhatab sisse lihavõttenädala.

Paavst viidi eelmisel kolmapäeval hingamisraskustega haiglasse, kuid ta paranes tänu antibiootikumide kiirelt. Ta lahkus haiglast laupäeval, muheledes ajakirjanikele: «ma olen ikka veel elus!»

Franciscus on lubanud katoliku kiriku aasta tähtsaimate pühade ajal rivis olla ja pühapäeval veereski ta paavstmobiiliga Püha Peetruse väljakule ja lehvitas 30 000 kohale tulnud inimesele.

«Ma tänan teid tänase osalemise ja ka teie palvete eest, mis viimastel päevadel intensiivistusid. Tänan teid,» sõnas Franciscus rahvahulgale täna. 

Franciscus juhatas missat istudes, mis oli planeeritud juba eelnevalt varasema põlvevigastuse tõttu.

Paavst kutsus inimesi üles mitte ignoreerima neid, kes kogevad suuri kannatusi ja üksindust. «Terved rahvused on ärakasutatud ja hüljatud, vaesed elavad meie tänavatel ja me vaatame kõrvale. Sisserändajad ei ole enam näod, vaid numbrid. Vangid on hüljatud. Inimesed on probleemidena maha kantud,» sõnas 86-aastane paavst. 

Kristlased tähistavad palmipuudepühaga päeva, mil Jeesus Piibli kohaselt enne ristilöömist Jeruusalemma jõudis, kus teda palmiokstega tervitati. Nädal tipneb ülestõusmispühadega, mis tänavu on 9. aprillil.

Argentiinast pärit Franciscus tähistas märtsis 10. juubelit 1,3 miljardi liikmelise katoliku kiriku juhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles