Tasuta lendude skandaali tõttu Brüsselis ametit vahetav Hololei kaotab palgas (4)

Copy
Euroopa Komisjoni ametnik Hendrik Hololei.
Euroopa Komisjoni ametnik Hendrik Hololei. Foto: Eero Vabamägi

Euroopa Komisjoni liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektori ametikohalt tagasi astunud ja selle asemel rahvusvahelise partnerlusega tegelevasse osakonda nõunikuks minev Henrik Hololei peab uues ametis leppima väiksema palgaga, kirjutab Politico.

Hololei oli senise töökoha sunnitud maha panema, kuna ta võttis Qatar Airwaysilt vastu tasuta lende ajal, mil tema lähimad kaastöötajad pidasid Katariga kõnelusi lennunduslepingu sõlmimise üle.

Politico kirjutas täna, et kuigi Hololei säilitab uues ametis Euroopa Komisjoni ametnikele ette nähtud kõrgeima palgataseme, jääb ta ilma nn juhiboonusest, mida rakendatakse ainult vastutaval ametikohal töötavate ametnike puhul ja mis ühe ELi allika sõnul moodustab 4,2 protsenti kogupalgast.

Nõuniku kohal jääb eestlasest ametnik nüüd sellest osast sissetulekust ilma.

Eelmisel nädalal alustas Euroopa Liidu pettustevastane amet (OLAF) Hololei tegevuse suhtes uurimist.

OLAFi uurimine algas vahetult pärast Hololei tagasiastumist Euroopa Komisjoni transpordiosakonna peadirektori kohalt. Euroopa Komisjoni uurimine on veel pooleli.

«Võime kinnitada, et oleme algatanud selles küsimuses uurimise,» ütles OLAF Politicole tehtud avalduses. OLAF tegeleb ELi eelarvepettuste ja ELi institutsioonide rikkumiste uurimisega. OLAF võib saata kuritegeliku tegevuse tõendeid juhtumitega seotud asutustele, kuid ei saa ise kriminaalsüüdistusi esitada.

OLAFi uurimine on viimatine areng nädalaid kestnud saagas, mis sai alguse veebruari lõpus, kui Politico teatas, et Hololei lendas aastatel 2015–2021 üheksal korral tasuta Katari lennufirma Qatar Airwaysi äriklassis. Kuus tasuta lendu toimusid ajal, mil Brüssel ja Doha sõlmisid õhutranspordi kokkuleppeid. Nelja lennu eest maksid Katari valitsus või sellega seotud organisatsioonid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles