Lukašenka Minski plahvatuse korraldajatele armu ei anna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Konovalov (vasakul) ja Vladislav Kovaljov kohtusaalis mullu septembris.
Dmitri Konovalov (vasakul) ja Vladislav Kovaljov kohtusaalis mullu septembris. Foto: SCANPIX

Valgevene autoritaarne president Aleksandr Lukašenka teatas, et ei anna armu surma mõistetud Minski metrooplahvatuste korraldajatele.

«Valgevene president Aleksandr Lukašenka on otsustanud mitte anda armu Dmitri Konovalovile ja Vladislav Kovaljovile,» teatas Valgevene riigitelevisioon presidendi kantseleile viidates, vahendas uudisteagentuur AFP.

Valgevene ülemkohus karistas mullu 11. aprillil Minski Oktjabrskaja metroojaamas toimunud ja 15 inimelu nõudnud plahvatuse korraldamises ja mitmetes teistes kuritegudes süüdi mõistetud Konovalovit (25) ja Kovaljovi (25) mullu novembris surmanuhtlusega.

Kuna otsuse langetas kõrgeim kohus, ei saanud süüdimõistetud otsust ka edasi kaevata ning mehi saab päästa ainult see, kui Lukašenka neile armu annab. Seejuures on riigipealt armu palunud vaid Kovaljov, Konovalov on sellest keeldunud.

Kovaljovi ema on aga pöördunud Strasbourgis asuva Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (PACE) poole, kinnitades, et mõlemad mehed on süüdi lavastatud ning pommiplahvatuse taga on Valgevene julgeolekuteenistus.

Eriteenistused võtsid Konovalovi ja Kovaljovi kinni umbes 24 tundi pärast terrorirünnakut. Kohtuprotsess nende üle algas mullu 15. septembril, 14. novembril nõudis prokurör meestele kõrgeimat karistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles