VÕIGAS VERETÖÖ ⟩ Kirveründaja tappis Brasiilia eelkoolis neli last

Copy
Uurijad, kiirabitöötajad ja politseinikud eelkooli juures Brasiilias Blumenaus, kus kurjategija tappis neli last.
Uurijad, kiirabitöötajad ja politseinikud eelkooli juures Brasiilias Blumenaus, kus kurjategija tappis neli last. Foto: Denner Ovidio / Reuters / Scanpix

Brasiilia eelkoolis tappis 25-aastane ründaja täna kirvelaadse esemega neli last, misjärel andis ta end ise politseile üles, teatasid võimud.

«Teatan tohutu kurbusega minuni jõudnud kohutavast uudisest, et Hea Karjase eelkooli Blumenaus tungis mõrvar, kes ründas lapsi ja töötajaid. Kahjuks sai neli inimest surma,» ütles Santa Catarina osariigi kuberner Jorginho Mello avalduses ja teatas kolmepäevasest leinaperioodist.

Allikas tema valitsusest kinnitas AFP-le, et neli ohvrit olid lapsed ja veel neli inimest sai viga.

President Luiz Inácio Lula da Silva nimetas rünnakut koletuslikuks.

«Ei ole suuremat valu, kui perele kaotada lapsed või lapselapsed; seda enam, kui see on vägivallaakt süüta ja kaitsetute laste vastu,» kirjutas ta Twitteris. «Minu mõtted ja palved on ohvrite peredega.»

Brasiilia meedia vahendas, et rünnakuks kasutatud relv meenutas kirvest.

Vägivald Brasiilia koolides on viimastel aastatel sagenenud.

Läinud nädalal tappis São Paulos 13-aastane poiss noaga õpetaja. Novembris tappis 16-aastane tulistaja neli inimest ja vigastas veel kümmet rünnakus kahele koolile Aracruzis, Espírito Santo osariigis.

Aastal 2019 tapsid kaks endist õpilast São Paulo lähistel asuvas Suzano keskkoolis kaheksa inimest ja võtsid seejärel endalt elu.

Riigi ohvriterohkeim koolitulistamine leidis aset 2011. aastal, kui mees avas tule Rio de Janeiro eeslinnas Realengos asuvas algkoolis, kus ta tappis esmalt 12 inimest ja võttis hiljem elu ka endalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles