Itaalias tappis karu sörkjooksja (3)

Copy
Euraasia pruunkaru Roomas. Foto on illustreeriv.
Euraasia pruunkaru Roomas. Foto on illustreeriv. Foto: Andrew Medichini

Itaalia põhjaosas leidis aset kurioosne kurbmäng, kui metsarajal ründas karu sörkjooksu teinud meest ja tappis ta, tegu on esimese sellelaadse surmaga, ütles reedel AFP-le juhtumiga kursis olev allikas.

Allika sõnul sai 26-aastane Andrea Papi surma kolmapäeval Trentino-Alto Adige maakonnas oma koduküla Caldesi lähistel mägises piirkonnas.

Mehe perekond teavitas politseid, kui too ei tulnud jooksult tagasi koju ning otsimismeeskond leidis järgmisel hommikul tema surnukeha.

Papi surnukehalt avastati sügavaid haavu kaela, käte ja rinna piirkonnas, reedel läbi viidud lahkamine jõudis järeldusele, et teda oli rünnanud karu, lisas allikas, kinnitades sellega Itaalia meedia teateid.

Juba märtsikuus oli samas piirkonnas karu rünnanud meest ning see tõi kaasa laiema arutelu nende kiskjate kujutatavast ohust. Karud olid piirkonda tagasi toodud vahemikus 1996 kuni 2004.

Kohalikud võimud otsustasid karu jälitada ja kätte saades tappa, kui nad on suutnud tuvastada, et too oli süüdi mehe surmas, ütles Trentino maakonna president Maurizio Fugatti ajakirjanikele reede õhtul.

Keskkonnakaitsjate rühmitus WWF on juba möönnud, et karu tuleb magama panna.

Ent kohalikke võime ja nende tegematajätmisi hurjutas Annamaria Procacci, ökoloogist endine parlamendiliige, kes nüüdseks töötab loomakaitseühenduses ENPA.

Karud hoiavad tavaliselt inimestest eemale, ütles ta.

Procacci sõnul tuli kohalikel võimudel tagada, et inimesi hoitaks eemal neist piirkondadest, kus on teada, et emakarud võivad kasvatada oma poegi.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles