Iisrael mobiliseerib Tel Avivi rünnaku järel politsei ja armee reserve

Copy
Iisraeli politsei viib Tel Avivi kesklinna rünnakupaigast minema ründaja surnukeha.
Iisraeli politsei viib Tel Avivi kesklinna rünnakupaigast minema ründaja surnukeha. Foto: AHMAD GHARABLI / AFP / Scanpix

Iisraeli parempoolne peaminister Benjamin Netanyahu andis reedel korralduse mobiliseerida politsei ja armee reservid seoses kahe terrorirünnakuga, milles sai surma kolm ja vigastada kuus inimest.

«Peaminister andis korralduse Iisraeli politseile mobiliseerida kogu piiripolitsei üksuste reserv ning andis käsu IDF-ile (Iisraeli kaitsevägi) mobiliseerida lisaüksuseid, et astuda vastu terrorirünnakutele,» seisis peaministri büroo avalduses.

Vaatamata rahvusvahelistele üleskutsetele vaoshoitusele, on vägivald hoopis laienenud.

Iisraelis Tel Avivi kesklinnas reedel aset leidnud autoga rammimise rünnakus sai surma üks ja vigastada viis inimest, ütlesid päästeteenistused.

Kiirabiteenistus Magen David Adom ehk «Taaveti punane täht» teatas avalduses, et 30-aastane mees tunnistati kohapeal surnuks ja viis inimest viidi rünnaku järel haiglasse mõõdukate vigastustega.

«Kõik ohvrid oli turistid,» lisas kiirabi, lisamata üksikasju nende rahvuse kohta.

Neist kolm, sealhulgas 17-aastane nooruk, said keskmise raskuse vigastusi, samas kui kahe inimese vigastused olid kerged, lisas kiirabi.

Politsei pressiesindaja ütles AFP-le, et «terrorist neutraliseeriti, see oli terrorirünnak tsiviilelanike vastu, autoga rammimise rünnak».

Varem reedel sai okupeeritud Läänekaldal tulistamises surma kaks Briti-Iisraeli õde, vanuses 16 ja 20, ning nende ema sai raskelt haavata.

Esialgu ei ole keegi veel kumbatki rünnakut omaks tunnistanud.

Vägivald on seotud pingete hiljutise täiendava kasvuga juutide, moslemite ja kristlaste pühade ajal.

Kolmapäeva varahommikul tungis Iisraeli märulipolitsei Jeruusalemma vanalinnas asuvasse Al-Aqsa mošeekompleksi, mis on islamiusu kolmas pühapaik Meka ja Mediina järel.

Äsjase raketitulega juudiriigi territooriumi pihta nii Gaza sektorist kui Lõuna-Liibanonist vägivald jätkus.

Iisraeli relvajõud ütlesid neljapäeval, et Liibanoni territooriumilt tulistati Iisraeli üle 30 raketi. Tegemist on suurima eskalatsiooniga piiril pärast Iisraeli ja Liibaoni islamiliikumise Hizbollah' 34-päevast sõda 2006. aastal.

Iisrael vastas reede koidikul rünnakuga Şūri piirkonnale Vahemere rannikul. Relvajõudude teatel tabati Lõuna-Liibanonis palestiinlaste «terroriorganisatsiooni Hamas terroritaristut».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles