Läti Raadio kogub kuulajatelt töö jätkamiseks raha

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul ei kostnud ühestki Läti riigiraadio programmist tunni aja jooksul piuksugi.
Eile hommikul ei kostnud ühestki Läti riigiraadio programmist tunni aja jooksul piuksugi. Foto: Peeter Langovits

Rahanappuses vaevlev Läti Raadio avas pangas arve ja telefoniliini, kuhu kuulajad saavad raadio töö jätkamiseks raha annetada. Inimesed saavad ise valida, millist programmi toetada soovitakse.

Eile hommikul, ühel kõige kuulatavamal ajal jäid tunniks ajaks tummaks kõik Läti Raadio programmid, selle sammuga protesteeriti raadio vähese rahastamise vastu, vahendas Leta.

Eile avas Läti raadio SEB pangas arveldusarve, kuhu inimesed saavad raha annetada. Täna avatakse ka telefoniliin, mille kaudu saab raadiole raha annetada. Raadio tegevjuhi sõnul võivad annetajad ise valida, kellele nende raha peaks minema.

Kas raadio põhiprogrammile LR1, noorteprogrammile LR2, klassikaraadiole LR3, venekeelsele programmile LR4, alternatiivmuusikaprogrammile Radio Naba, Läti Raadio koorile või raadioteatrile. 

Läti Raadio tegevjuhi Dzintris Kolats on varem öelnud, et tegevuse jätkamiseks on vaja 750 000 latti (ligi 16,7 miljonit Eesti krooni) võlgade katteks ja 1,2 kuni 1,6 miljonit latti (ligi 26,4 kuni 35,2 miljonit Eesti krooni) töö jätkamiseks selle aasta lõpuni.

Kui Läti valitsus eraldab 1,2 miljonit latti, siis kaovad riigiraadio neljast programmist mõned saated ning Radio Naba lõpetab tegevuse. 1,6 miljonit tagab senise töö jätkamise senises mahus.

Läti peaminister Ivars Godmanis nimetas täna Läti televisiooni hommikusaates «Labrit, Latvija!» («Tere hommikust, Läti!») raadio tunniajast tummaks jäämist kohatuks.

Peaministri sõnul sai raadiojuht Kolats reedel teada, et riik eraldab võlgade katteks raha ja seetõttu oli Godmanis enda sõnul ebameeldivalt üllatunud, kui raadio programmi edastamise katkestas.

Peaminister rõhutas, et nelja programmi töö katkestamine ei aita tekkinud probleeme lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles