Hizbollah' ja Hamasi juhid arutasid Beirutis vastupanu Iisraelile

Copy
Äärmusrühmituse Hamas võitlejad meeleavaldusel Gazas. Foto on illustratiivne.
Äärmusrühmituse Hamas võitlejad meeleavaldusel Gazas. Foto on illustratiivne. Foto: Mahmoud Issa/SOPA Images via ZUMA Press Wire / Scanpix

Liibanoni mõjuka liikumise Hizbollah ja Gaza sektoris võimul oleva Hamasi liidrid kohtusid Beirutis, et arutada «vastupanutelje valmisolekut» Iisraeli vastu, teatas Hizbollah täna avalduses.

Hamasi liider Ismail Haniyeh on olnud Liibanoni pealinnas alates kolmapäevast.

Iisrael süüdistas Hamasi 34 raketi tulistamises Liibanoni lõunaosast, mis on Iraani-toetatud šiialiikumise Hizbollah tugipiirkond.

Iisrael vastas reede hommikul rünnakutega nii Liibanoni lõunaossa kui ka Gaza sektorisse, kui rakette tulistati ka sellest rannikuenklaavist.

Hizbollah ütles avalduses, et Haniyeh ja Hizbollah juht Hassan Nasrallah arutasid ka kahepoolset koostööd kahe rühmituse liikmete vahel lähtudes hiljutistest arengutest.

«Vastupanutelg» ühendab Liibanoni, Palestiina, Süüria ja teisi Iraani-toetatavaid rühmitusi, mis tegutsevad Iisraeli vastu.

Haniyeh ja Nasrallah arutasid ka «vastupanu hoogustamist (okupeeritud) Läänekaldal ja Gazas» ning «sündmusi Al-Aqsa mošee» juures Iisraelis.

Hizbollah ei öelnud avalduses, millal kaks liidrit kohtusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles