Vene kohus mõistis kaks mobilisatsiooni vastu protestinut 19 aastaks vangi

Copy
Venemaalased lahkumas pärast osalise mobilisatsiooni väljakuulutamist 2022. aasta sügisel Tšeljabinski oblastist Kasahstani. Foto on illustratiivne.
Venemaalased lahkumas pärast osalise mobilisatsiooni väljakuulutamist 2022. aasta sügisel Tšeljabinski oblastist Kasahstani. Foto on illustratiivne. Foto: AP / Scanpix

Vene kohus mõistis täna 19-aastase vanglakaristuse kahele endisele ametiisikule, kes tunnistati süüdi süütepudelite loopimises linnavalitsuse hoonesse protestiks mullu septembris välja kuulutatud mobilisatsiooni vastu, teatasid Vene uudisteagentuurid.

Tegemist on seni kõige karmima karistusega sedalaadi rünnakute eest, mida on Venemaal alates sissetungist Ukrainasse olnud kümneid. Mullu septembris vallandas president Vladimir Putini välja kuulutatud osaline mobilisatsioon Venemaal sõjaväekohuslaste massilise riigist lahkumise.

Endine rahvuskaardi ametnik Roman Nasrijev ja eriolukordade ministeeriumis töötanud Aleksei Nurijev tunnistati süüdi mullu 22. oktoobril Tšeljabinski oblastis Bakali linnas korraldatud rünnakus. Kohus leidis uudisteagentuuri Tass teatel, et mehed korraldasid organiseeritud rühmituse osana terroriakti.

Kohtualused lõid sisse Bakali linnavalitsuse hoone akna ja viskasid sellest sisse mitu süütepudelit. Keegi rünnakus kannatada ei saanud, ka hoone kahjustused ei olnud suured.

Kohtualused ei eitanud oma tegu, kuid ei nõustunud süüdistusega terrorismis, vaid ütlesid, et soovisid protestida sissetungi vastu Ukrainasse.

«Tahtsin vaid näidata, et meie linnas on inimesi, kes on vastu mobilisatsioonile ja sõjalisele erioperatsioonile,» ütles Nasrijev vabaühenduse Zona Solidarnosti teatel kohtus, kasutades Moskva ametlikku väljendit sõja kohta Ukrainas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles