Ungari sõlmis Moskvas Venemaaga uued energialepingud (20)

Copy
Venemaa riikliku energiakorporatsiooni Rosatom peadirektor Aleksei Likatšev ja Ungari välis- ja kaubandusminister Peter Szijjarto allkirjastamas dokumenti oma kohtumisel Moskvas 11. aprillil 2023. aastal.
Venemaa riikliku energiakorporatsiooni Rosatom peadirektor Aleksei Likatšev ja Ungari välis- ja kaubandusminister Peter Szijjarto allkirjastamas dokumenti oma kohtumisel Moskvas 11. aprillil 2023. aastal. Foto: Ivan Fedorenko/ROSATOMi kommunikatsiooniosakond/AP/Scanpix

Ungari välisminister, kes viibib täna Moskvas viisiidil, allkirjastas Venemaaga uued lepingud, et tagada riigile jätkuv juurdepääs Venemaa energiale.

Ungari välis- ja kaubandusminister Péter Szijjártó ütles Moskvas toimunud pressikonverentsil, et Venemaa riiklik energiaettevõte Gazprom on nõustunud lubama Ungaril vajaduse korral importida maagaasi kogustes, mis ületavad pikaajalises lepingus kokkulepitud koguseid.

Szijjártó ütles, et gaasile, mis jõuab Venemaalt Ungarisse Turkstreami torujuhtme kaudu, on kehtestatud kuupmeetri hinnale 150-eurone ülempiir.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles