VERESAUN Myanmari hunta heitis lennukilt pomme otse külapeol viibinud laste pihta

Postimees
Copy
Purustused Sagaingi regioonis Pazigyi külas pärast Myanmari vägede õhurünnakut kohalike elanike ja opositsiooniliikmete vastu.
Purustused Sagaingi regioonis Pazigyi külas pärast Myanmari vägede õhurünnakut kohalike elanike ja opositsiooniliikmete vastu. Foto: Kyunhla Activists Group / AP / Scanpix

Myanmari sõjaväehunta õhurünnak riigi loodeosas teisipäeval opositsiooniliikumise tseremooniaks kokku tulnud külaelanike vastu võis surmata sadakond inimest, nende seas palju lapsi, kes pidustustel tantsisid.

Üks pealtnägija rääkis uudisteagentuurile AP, et võimude hävituslennuk heitis mitu pommi rahva sekka, kes oli teisipäeva hommikul kella 8 paiku kogunenud Myanmari opositsiooniliikumise harukontori avamisele Sagaingi provintsis Pazigyi külas. Asula paikneb riigi suuruselt teisest linnast Mandalayst sadakonna kilomeetri kaugusel põhjas.

«Seisin rahvast pisut eemal, kui sõber teatas telefoni teel mulle lähenevast hävituslennukist,» ütles anonüümsust palunud tunnistaja.

«Lennuk viskas pommid otse inimeste hulka ning ma hüppasin lähedal asunud kraavi ja peitsin end. Mõni hetk hiljem, kui tõusin püsti ja vaatasin ringi, nägin inimesi tükkideks rebituna ja suitsevaid surnukehi. Kontorihoone hävis tulekahjus. Umbes 30 inimest oli vigastatud. Samal ajal kui vigastatuid ära veeti, saabus helikopter ja tulistas veel inimesi. Nüüd kremeerime kiiresti surnukehi,» kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles