USA ringhääling NPR lahkus Twitterist

Copy
Twitteri kontor San Franciscos.
Twitteri kontor San Franciscos. Foto: Jeff Chiu

USA raadioringhääling NPR teatas kolmapäeval, et lahkub Twitterist; tegemist on esimese suure meediaväljaande lahkumisega platvormilt alates sellest, kui miljardär Elon Musk selle üle võttis.

Lahkumine paneb punkti nädal aega kestnud tülile Twitteri otsuse üle nimetada National Public Radio (NPR) «riigiga seotud meediaks». Sama märgist kasutatakse autoritaarsete riikide nagu Venemaa ja Hiina meediaväljaannete puhul.

USA-s kõrgelt lugupeetud NPR oli säutsumise oma peamisel kontol juba lõpetanud, kuni ootas Twitterilt otsuse muutmist. Hiljem anti NPR-ile tähis «valitsuse rahastatud meedia», mida platvorm kasutab ka BBC puhul.

NPR teatas lühiavalduses, et kõik selle kontod lõpetavad Twitteris tegutsemise, «kuna platvorm võtab meetmeid, mis õõnestavad meie usaldusväärsust, andes alusetult mõista, et me ei ole toimetuslikult sõltumatud».

Ringhääling lisas, et «on küllalt viise NPR-i uudiste, muusika ja kultuurilise sisuga kursis olemiseks» ning ärgitas kasutajaid pöörduma teiste platvormide poole, millele see oma viimases säutsus ka viitas.

Musk on uudismeedia suhtes juba aastaid põlgust üles näidanud. Sellest hoolimata on uudisteorganisatsioonidel olnud keeruline end Twitterist võõrutada, kuna see on endiselt kuulsuste, poliitikute ja arvamusliidrite üks peamisi suhtluskanaleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles