Korruptsioonis süüdistatav europarlamentäär Eva Kaili pääses vanglast

Copy
Euroopa Parlamendi Kreeka saadik ning endineparlamendi asepresident Eva Kaili auto tagaistmel pärast vanglast vabastamist 14. aprillil 2023. aastal.
Euroopa Parlamendi Kreeka saadik ning endineparlamendi asepresident Eva Kaili auto tagaistmel pärast vanglast vabastamist 14. aprillil 2023. aastal. Foto: SIMON WOHLFAHRT/AFP/Scanpix

Euroopa Parlamendi Kreeka saadik Eva Kaili, keda süüdistatakse nõndanimetatud Qatargate'i juurdluse raames korruptsioonis, vabanes täna vanglast ja pandi koduaresti.

Kaili (44) lahkus Brüsseli Hareni vanglast oma advokaadi autos ja sõitis otse korterisse europarlamendi lähedal, kuhu tal tuleb elektroonilist jälitusseadet kandes kohtuistungite alguseni jääda.

«Tütar ootab mind, mul on rõõm varsti temaga koos olla», ütles Kaili, kel on kaheaastane tütar. Pikemalt ta ajakirjanikega rääkida ei soovinud.

Kaili oli viimane Katariga seotud korruptsioonijuurdluse kahtlusalune, kes neli kuud pärast vahistamist endiselt eeluurimisvanglas oli.

Kaks teist, Belgia saadik europarlamendis Marc Tarabella ja endine Itaalia rahvaesindaja Pier Antonio Panzeri lasti neljapäeval oma elukohtadesse Belgias.

Kaili peeti detsembris kinni süüdistatuna pistise võtmises välisriikidelt.

Juurdlus keskendub Katari ja Maroko väidetavatele katsetele altkäemaksuga europarlamenti mõjutada. Mõlemad eitavad seda, nagu ka Kaili ja Tarabella. Panzeri on pistisevõtmise omaks võtnud advokaadi kaudu teatanud, et teeb juurdlusega koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles