VIDEO Moskva kopeerib Rootsi mööblihiidu Venemaale omase vilumusega

Rachel Kaare Juudas
Copy
Moksvas avatud «vaese-mehe-IKEA» Swed House.
Moksvas avatud «vaese-mehe-IKEA» Swed House. Foto: SERGEI ILNITSKY / EPA / Scanpix

Rootsi mööblifirma IKEAga «sarnaseid» tooteid müüv Swed House avas eile oma esimese kaupluse. 

Valgevene mööblifirma Swed House esimene kauplus Moskvas pälvis tarbijatelt erinevaid reaktsioone, kirjutab Reuters. 

IKEA peatas kõik jaemüügi- ja tootmistegevused Venemaal pärast Moskva «sõjalist erioperatsiooni» Ukrainas.

«Me ei ole IKEA - meie eesmärk on olla nagu IKEA, meil on oma kaubamärgid, oma kaubad. Jah, meil on ka IKEA kaupu,» ütles Swed House'i peadirektor Mamedali Kasõmov.

«Me müüme neid [IKEA tooteid] - 15 kuni 20 protsenti meie valikust on originaalsed IKEA tooted. Keegi ei keelanud meil seda teha, ka meie enda Swed House'i kaubad on väga nõutud,» väitis Kasõmov. 

«Me oleme viimasel ajal väga IKEAst puudust tundnud. See uus kauplus on, ütleme.. meeldiv algus,» ütles poes ostlev Natalja.

Teised kliendid kurtsid, et ruumi on liiga vähe. «Kaubad ei tohi olla lihtsalt üksteise peal. IKEA-l oli teatud lähenemine toodete paigutamisele. Sa saad vooditel lamada, mööblit testida,» vahendas Reuters. 

Swed House'i eesmärk on esialgu avada viis kauplust Moskva kaubanduskeskustes, enne kui nad järgmisel aastal teistesse Venemaa piirkondadesse laienevad, ütles Kasõmov.

IKEA alustas eelmisel suvel lühiajaliselt uuesti internetimüüki ja osa ettevõttest opereerib Venemaal endiselt 14 MEGA-kaubamärgiga kaubanduskeskustes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles